Taljatele od integralnog brašna i jaja
SASTOJCI

SASTOJCI: Integralno brašno i jaja

PAKOVANJE/CENA:

KOLIČINA:

Način pripreme

Domaće testenine “Moje gnezdo” se kuvaju u dosta slane kipuće vode, 5-7 minuta. Vreme kuvanja zavisi od toga da li ćete kuvanu testeninu samo preliti nekim sosom, ili ćete dodatno kuvati spojeni sos i testenine. Ako se testenina “Moje gnezdo” dodatno kuva u nekom sosu, skratite vreme kuvanja. Ako se samo preliva sosom, onda produžite vreme kuvanja, ali ne duže od 5 minuta, da ne biste dobili raskuvanu testeninu. Na posletku, prilagodite vreme kuvanja sopstvenom ukusu.

Način čuvanja

Domaća testenina “Moje gnezdo” se čuva na tamnom i suvom mestu i rok trajanja je godinu dana od dana utisnog na pakovanju.

Domaća testenina "Moje gnezdo" sa pestom od koprive"

Za 4 osobe

Sastojci za pesto sos:

  1. snop koprive
  2. so
  3. 100 gr pinjola ili lešnika
  4. 3 čena belog luka
  5. 70 gr parmezana ili nekog drugog tvrdog kačkavalja
  6. 2,5 dcl maslinovog ulja

Način pripreme:

Koprivu prvo kratko obarite, 1-2 minuta i dobro ocedite od vode. U avan ili blender stavite prvo propržene pinjole ili lešnike i blagim pokretima zdrobite, odnosno iseckajte. Ako koristite avan, naglašavam da blago gnječite da vam ne bi pinjole ili lešnik završili na podu kuhinje. Zatim dodajte oceđenu koprivu, izrendani sir i so i polako dolivajte ulje. Ako se pesto koristi kao ukusan premaz, onda možete da smanjite količinu ulja. Ako ga koristite kao sos za testenine, dodajte celu količinu ulja. Sos ostavite sa strane.

U dosta slane kipuće vode skuvajte testeninu. Ako koristite Domaću testeninu “Moje gnezdo” kuvajte 3-5 minuta i sklonite sa vatre, ocedite, ali ostavite malo vode u kojoj se kuvala testenina. 

Prelijte testeninu pestom od koprive. U slučaju da je pesto sos suviše gust, moći ćete da ga razredite vodom koju ste sačuvali.

Prijatno!

 

Morate biti ulogovani kako biste kotistili eProdavnicu. Molimo Vas ulogujte se ili se registrujte prvo.