Taljatele od pšeničnog brašna, jaja i kurkume
SASTOJCI

SASTOJCI: Pšenično brašno, jaja i kurkuma

PAKOVANJE/CENA:

KOLIČINA:

Način pripreme

Domaće testenine “Moje gnezdo” se kuvaju u dosta slane kipuće vode, 5-7 minuta. Vreme kuvanja zavisi od toga da li ćete kuvanu testeninu samo preliti nekim sosom, ili ćete dodatno kuvati spojeni sos i testenine. Ako se testenina “Moje gnezdo” dodatno kuva u nekom sosu, skratite vreme kuvanja. Ako se samo preliva sosom, onda produžite vreme kuvanja, ali ne duže od 7 minuta, da ne biste dobili raskuvanu testeninu. Na posletku, prilagodite vreme kuvanja sopstvenom ukusu.

Način čuvanja

Domaća testenina “Moje gnezdo” se čuva na tamnom i suvom mestu i rok trajanja je godinu dana od dana utisnog na pakovanju.

Domaća testenina „Moje gnezdo“ sa piletinom i kajenskom paprikom

Za 4 osobe

Sastojci:

400 gr domaće testenine „Moje gnezdo“

250 gr pilećeg filea

2 kašičice kajenske paprike ili kajenske mešavine, dostupno u supermarketima

2 kašičice putera

1 crvena paprika srednje veličine

1 zelena paprika srednje veličine

4 šampinjona fino isečena

1 struk mladog luka, isečen na komadiće; van sezone možete mladi luk zameniti crnim lukom

200 ml neutralne pavlake za kuvanje

¼ kašičice sušenog bosiljka

¼ kašičice rendane limunove kore

¼ kašičice soli

1/8 kašičice belog luka u prahu

¼ kašičice crnog bibera

50 gr rendanog tvrdog kačkavalja

Priprema:

Skuvati testeninu prema uputstvu sa pakovanja.

Marinirati piletinu u kajenskoj mešavini začina. Ostaviti najmanje pola sata. Zagrejati puter u teflonskom tiganju na srednjoj temperaturi i ispržiti pileći file, oko 8 minuta ili dok meso ne postane mekano. Dužina prženja zavisi od toga koliko sitno se isekli piletinu.

Dodati iseckane paprike, pečurke i mladi luk. Pržiti još 2 do 3 minuta, dok se paprike ne smežuraju malo. Smanjiti temperaturu ringle.

U to dodati pavlaku za kuvanje, limunovu koru, so, beli luk u prahu i crni biber. Nakon toga preručiti obarenu testeninu i promešati da se sve lepo sjedini.

Posuti rendanim kačkavaljem.

Ako ne možete da nađete kajensku papriku ili kajensku mešavinu kao zamenu možete da koristite ljutu tucanu papriku.

Prijatno!

Morate biti ulogovani kako biste kotistili eProdavnicu. Molimo Vas ulogujte se ili se registrujte prvo.