Taljatele od speltinog brašna
SASTOJCI

SASTOJCI: Speltino brašno, voda

PAKOVANJE/CENA:

KOLIČINA:

Taljatele od speltinog brašna se dobijaju mešanjem speltinog brašna i vode. 

Kuvaju se 5-7 minuta u dosta slane kipuće vode.

Čuvaju se na tamnom i suvom mestu.

Testenine "Moje gnezdo" u sosu od pečuraka

Sastojci za dve osobe:

200 gr testenine "Moje gnezdo"

200 gr pečuraka (možete koristiti šampinjone ili neke druge gljive)

1 manja glavica luka

3 kašike maslinovog ulja

200 ml soka od paradajza "Moje gnezdo"

so, biber, peršun i vrlo malo šećera zbog kiseline iz paradajza

Način pripreme:

Skuvajte testenine prema uputstvu sa pakovanja.

Iseckati luk sitno i proprižiti na maslinovom ulju dok ne postane staklast. U to dodati isečene gljive. Gljive secite ne ni sitno ni krupno, nego onako, veličine zalogaja. Dinstajte gljive oko 10 minuta. Kad promene boju, sipajte sok od paradajza i malo vode u kojoj su se kuvale testenine. OStavite da se kuva dok sos ne krene da se zgušnjava. Pred kraj kuvanja dodajte obarene testenine, začine i malo sećera.

Prijatno!

Morate biti ulogovani kako biste kotistili eProdavnicu. Molimo Vas ulogujte se ili se registrujte prvo.